Forme şi culori…

Când o priveşti să-i poţi vedea în ochi întreaga existenţă. Tot drumul pe care l-a parcurs până acum. De la primul pas, atunci când a învăţat să meargă, şi până astăzi când a ajuns atât de aproape de tine…

Să-i poţi înţelege greşelile pe care, uneori, le-a făcut intenţionat sau nu, deoarece nu era sigură dacă drumul pe care păşea în acele momente era cel mai bun pentru ea.

Să-i poţi vedea mirarea pe care o avea în suflet atunci când se întâlnea pentru prima dată cu o persoană care avea puterea de a-i schimba întregul sens al existenţei. O persoană ca tine…

Să poţi înţelege fascinaţia care se trezea în inima ei atunci când atingea un boboc de floare. Siguranţa pe care o avea că, în scurt timp, acel boboc se va deschide dacă va fi privit cu iubire.

Să-i poţi vedea frumuseţea care a însoţit-o ca un martor tăcut, încă de când era o fetiţă şi până a devenit femeia de azi care a învăţat că nu orice promisiune făcută de către cei din jur se transformă în realitate. Femeia de azi care a învăţat că minciunile spuse de ceilalţi sunt uneori menite să ne protejeze de suferinţă…!

Să-i poţi înţelege nevoia de a trăi într-o lume infinit mai bună…O lume în care lacrimile ar fi interzise prin lege. Doar cele născute din bucurie să fie lăsate să curgă libere pe obrajii tuturor…

Să poţi realiza faptul că, undeva, în spatele formelor pe care toţi le pot observa cu uşurinţă, ea este animată de ceva mult mai subtil decât acel contur după care bărbaţii îşi întorc privirile hulpave.

Să-i poţi înţelege nevoia de perfecţiune pe care ea de multe ori o caută în culorile fardurilor şi ale rujurilor. S-o poţi ajuta şi pe ea să-şi dea seama că până ce nu va reuşi să-şi vadă perfecţiunea din suflet, niciodată nu va putea fi cu adevărat mulţumită de nuanţele cosmeticelor.
Va căuta mereu culoarea ideală, dar nu o va putea găsi în exterior. Nu, nu pentru că o ascunde cineva de ea, ci pentru că ea se ascunde de propria ei lumină.

Să-i poţi înţelege senzualitatea care o pătrunde atunci când închide ochii pentru a asculta o melodie care o face să vibreze de seva existenţei…

Să-i poţi vedea zâmbetul interior atunci când este fericită.

Să poţi să plângi împreună cu ea, chiar dacă nu înţelegi întotdeauna suferinţa care o împinge către această emoţie nedorită.

Să poţi să iubeşti o femeie dincolo de toate aceste lucruri!

Aşa cum şi-ar dori şi ea să fie cu adevărat iubită…

Dincolo de orice concept şi orice formă!

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

Un comentariu la „Forme şi culori…”

  1. Frumos…sublim… mulțumesc pentru acest elogiu…o să mi-l dăruiesc mie…și acelor femei care, deși nu primesc atenția cuvenită, nu-și pierd calitățile,care le definesc… mulțumesc…!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart