În lipsă de romantism…!

Dacă asculţi muzică de calitate cântată pe instrumente şi nu pe laptop, nu înseamnă că eşti romantic! Înseamnă că-ţi respecţi fiinţa…

Romantismul înseamnă o libertate de expresie care trece mai mult spre visare decât spre raţiune, dar e cam dificil să vorbim despre asta când noi nu mai avem curaj să ne exprimăm în niciun fel.

Să înţeleg că toţi cei care nu ies din cuvântul televizorului nu sunt romantici? Că nu sunt în stare decât să facă ce li se spune…

Ar fi de fapt utopic să vezi roboți romantici!

Dacă romanticii nu sunt raționali, ar însemna că un matematician nu poate plânge niciodată? Sau va observa foarte atent numărul lacrimilor pierdute?

Ce ar trebui să facă un bărbat romantic? Să-şi înregistreze episoadele pe care le-a pierdut din telenovela preferată?

Dar o femeie romantică? Să se mărite cu primu’ tip care-i recită o poezie?

Nu cred că un bărbat care-şi respectă femeia de lângă el este romantic. Nici dacă este atent la dorinţele ei datorită faptului că ştie să-i citească privirea. Nici dacă-i spune ce simte pentru ea. Asta nu este romantism, este normalitate. Dar normalitatea a devenit anormală…!in-lipsa-de-romantism

Mai sunt bărbaţi care-şi bat nevestele cu atâta insistenţă încât se asigură că află despre asta vecinii de pe fiecare etaj, iar unii locuiesc în blocuri foarte înalte…

Să înţeleg că un astfel de bărbat este lipsit de romantism? Sau îi citeşte ei câte-o poezie după fiecare bătaie oferită, iar ea, romantică fiind, rămâne alături de el doar pentru a-şi distruge viaţa?

Dacă un bărbat mai citeşte o carte din când în când, nu înseamnă că este romantic. Înseamnă că vrea să-şi depăşească nivelul intelectual. Realizează câte sunt de învăţat…!

Dacă o femeie îşi doreşte să construiască ceva alături de un bărbat şi nu stă doar cu mâna întinsă, nu înseamnă că este romantică. Înseamnă că este o femeie echilibrată.

Că să înţelegi ce este cu adevărat romantismul, ar trebui să citeşti mult. Dar sunt sigur că nu ai timp, căci televizorul frige tot mai tare pe zi ce trece…

Noroc că mai sunt şi oameni care nu au deschis o carte în viaţa lor, altfel ne transformam într-un popor plin de romantism.

De unde naiba mai găseam atunci atâţia inculţi dornici să ne conducă?

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

Un comentariu la „În lipsă de romantism…!”

 1. În viitor Roșu (acum încă Lavric)

  Nu ai nevoie să definești romantismul! Nu dacă ești viu în sufletul tău!
  Nu ai nevoie să citești ca să fii romantic!
  Doar să îți asculți sufletul! Și să privești în sufletul celuilalt ! Să te vezi prin ochii lui și să se vadă prin ochii tăi!
  Nu sunt oamenii romantici?!- privește în jur și observă sau descoperă câți dintre noi mai suntem vii în sufletul nostru?! – puțini, sau deloc!
  Câți se mai bucură de un strop de ploaie sau o boroboață de copil?! Câți nu sunt încorsetați în tipare și norme sociale meschine?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart