Ce nu am învățat vreodată…!

Școala nu m-a învățat cum arată bucuria unei mame care-și privește copilul cum crește…

Școala nu m-a învățat cum ar trebui să-și dezvolte calitățile un bărbat pentru a fi stăpân pe propriul lui destin. Dimpotrivă…!

Nu m-a învățat cât de ușor poți ajunge să fii iubit de o femeie…! Cât de multe îți poate oferi atunci cand te dorește în viața ei. Nu am învățat la cursuri nici cât de repede te poate disprețui o femeie atunci când alegi libertatea în locul unui algoritm pe care ea-l numește siguranță.

Profesorii nu au știut să-mi spună că voi întâlni atât de puțini oameni care mă vor ajuta să privesc dincolo de orizont. Probabil, ei nu au cunoscut niciunul. Și nu-i judec pentru asta…

Nu m-a învățat nimeni cât de mult doare atunci când vrei să-ți realizezi un vis, iar el se încăpățânează să ia o formă reală, dar nu din propria ta lene ci din lipsa viselor celor din jur. Dintr-o inerție bolnavă pe care ei o numesc normalitate.ce nu am invatat vreodata

Nu m-a învățat școala că sunetul unui pârâu de munte poate să trezească în mine un sentiment pe care nu mi l-ar putea oferi nici cel mai decorat artist.

La școală nu a avut nimeni curajul să-mi spună că toate cuvintele așternute de marii scriitori atunci când se refereau la iubire, nu erau fantezii. Chiar așa simți când strângi o femeie în brațe. Dacă știi să o iubești…

Niciun pedagog nu m-a învățat cât de ipocrit ne-am obișnuit să trăim. La ce mă puteam aștepta, de altfel, de la niște profesori care nu făceau altceva decât să-și dorească mereu un salariu mai mare? Pentru unii dintre ei, ăsta era motivul pentru care veneau la muncă.

La școală nu mi-a spus nimeni că nu ai cum să înveți nimic pe altcineva atâta timp cât nu ai experimentat acea situație de viață pe propria ta piele. Iar de multe ori, pentru a înțelege asta trebuie să suferi și s-o iei de la capăt…!

De ce naiba nici despre asta nu mi-a spus nimeni nimic?

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

4 comentarii la „Ce nu am învățat vreodată…!”

  1. Kinderii sunt pregatiti sa inteleaga orice, doar sa vorbesti pe limba lor :) Adultii sunt , din pacate, cam chiulangii si nu isi prea bat capul cu lectiile de viata. Se multumesc sa puna etichete si sa dea vina pe altul.

  2. PADURARU CARMEN - LIA

    Eu incerc sa-i invat pe elevii mei sa fie sensibili, buni , iubitori, iertatori……inca sunt mici , abia au opt ani ……. Parintii lor le vorbesc calm, frumos cel putin asa i-am sfatuit.
    In familie ar trebui sa rezolve problemele cu liniste , calm , iubire , surprize placute, plimbari . Daca trebuie sa se certe sa ia o foaie si sa-i scrie partenerului tot ce are pe suflet, iar daca nu intelege sa mai ia doua , trei foi . In fata copilului sa nu se certe parintii ci sa dea exemplu de mult calm, rabdare si grija fata de toti oamenii.
    SINCER elevii mei intotdeauna au venit la scoala cu deosebita placere, deoarece stiu ca primesc multa intelegere, iubire si rabdare multa din partea mea .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart