Ascultă-i sfatul…!

Când te simți rătăcit, privește o floare! Ea te învață destul de repede ce înseamnă puritatea. Îți transmite ușor că frumusețea nu trebuie baricadată.

Floarea există pentru a te face mai bun. Are curaj să stea în fața ta deși este atât de fragilă. Ea nu se teme. Dacă s-ar teme, nu s-ar mai deschide niciodată…

Puritatea ascunde o forță imensă în interiorul ei. Este forța atitudinii. Oamenii, în schimb, folosesc atitudinea forței pentru a-și demonstra ideile.

O floare lasă totul în jur neatins și neschimbat. Ea știe că totul este perfect așa cum este…!

Marile opere de artă sunt inspirate de frumusețea și delicatețea unei flori, nu de tăria oțelului. Aceeași inspirație o poate transmite cu ușurință și o femeie care și-a trezit în mod plenar grația interioară.

Când ai nevoie de un sfat, privește-o floare! Dacă o privești cu atenție, răspunsul îți va veni în mod spontan, căci o floare este o oglindă care-ți va reflecta propria ta conștiință.

Când ai nevoie de liniște, admiră o floare! Liniștea ei te va cuprinde și pe tine. Vei înțelege că nu ai pentru ce să-ți faci griji. Lucrurile oricum se manifestă după un mister pe care nu suntem încă foarte capabili să-l înțelegem.

Dacă nu te mai simți dorit, privește un trandafir! Vei realiza c-ai fost iubit tot timpul fără încetare, căci toți avem rolul nostru bine determinat în această lume nebună.

Admiră trandafirul, dar nu-l rupe pentru a-l stăpâni căci în acel moment vei strica toată armonia. Floarea se va ofili! Dar chiar și cu acest risc, ea nu se va împotrivi cu nimic. Căci forța atitudinii ei este imensă.

Însă tu vei deveni nefericit, căci nimeni nu-ți va mai aminti de acum înainte că tot timpul ai fost iubit…

Deși trăiești într-o lume atât de nebună…!

A.  

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

2 comentarii la „Ascultă-i sfatul…!”

  1. Eu am o floare geamănă, îi spun. Este un crin într-un ghiveci. Înflorește întotdeauna de ziua mea. În ultimii 5 ani nefericiți din fosta mea căsnicie, nu a înflorit :( …Apoi a început din nou să înflorească în fiecare an! Nu caut niciun fel de explicații științifice, știu că, și la propriu, și la figurat, există o legătură între mine și crinul meu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart