Avem nevoie de modele!

Nu de artiști care nu pot transmite nimic! Nu de pedagogi care obligă elevii și studenții să le cumpere operele intelectuale de mâna a cincea doar pentru a-i trece cu brio peste un examen! Un examen și o diplomă care nu pot face un elev decât mediocru…! Cel mult!

Intelectual nu te face o licență pe care ai luat-o într-o facultate din care nu mai știi exact zilele în care nu ai stat lihnit…!

O astfel de licență te face cel mult un frustrat cu dilpomă. Aștepti respect și ovații, fără să pricepi că de fapt, tu nu ai nimic de oferit!

Avem nevoie de lideri!

Nu de ziariști care sunt aserviți atâtor zeci de interese! Ca să nu mai spun că se exprimă incoerent. Asta după ce au terminat o facultate de profil…!

Nu avem nevoie de politicieni care aruncă banii noștri înainte de alegeri pentru a-și promova lipsa de substanță! Pentru a ne convinge că minciunile lor au totuși un sâmbure de adevăr față de cele ale contracandidaților…!avem nevoie de modele

Avem nevoie de personalități! Avem nevoie de oameni care ne pot inspira și care ne pot ghida!

Avem nevoie de oameni care să poată da curaj chiar și celui mai sărac copil! Un biet copil care și-a dat seama că școala și educația ar fi singura lui armă de a lupta împotriva destinului! Un destin ce l-a umilit atât de josnic! Nu este vina lui că s-a născut într-o casă cu pereții plini de igrasie!

Nu mai avem nevoie de premii oferite unor oameni goi, promovați într-un mod bolnav de alți oameni goi! Ei se aplaudă pe rând, iar în urma lor va rămâne doar ecoul bătăilor palmelor…!

Un ecou care ne va distruge ființa și toți mugurii care ar putea să  crească și să se înalțe către cer! Sunt mugurii noștri și îi cedăm pe nimic…!

Iar dacă vom îndepărta zgura din noi, dacă nu vom mai acorda atenție umbrelor, atunci vom avea și noi modele de urmat!

Merităm măcar atât!

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart