Sari la continut

Crezi ca esti bogat sau sarac?

Ai uitat ca sunt persoane care nu isi pot permite sa-si achite niciodata la timp intretinerea? Ai uitat ca sunt semeni de-ai tai care nu au posibilitatea sa iasa din casa macar odata pe saptamana la o terasa pentru a se relaxa la o cafea?

Ai uitat ca ai prieteni care si-au pierdut chiar si stima de sine datorita nejunsurilor? Ai uitat de oamenii care ti-au fost alaturi atunci cand ti-a fost greu?

Daca raspunsul tau este pozitiv la intrebarile de mai sus, inseamna ca te-ai imbogatit… Intr-un fel stiut numai de tine. Poate ai muncit zi si noapte si ai agonisit ca o furnica, poate nu ai respectat foarte mult legile lumesti sau legile Divine, sau poate ai avut o mica mostenire! Important este ca implinirea ta este pe primul plan.

Poate nu ai excelat cu nimic pana acum si nu aveai cum sa iesi in evidenta cu nimic. Stii bine ca nici acum nu iesi cu nimic in evidenta, dar macar poti cumpara mai multa atentie. Din partea pretinsilor prieteni sau din partea unei femei care doreste avere la fel de mult ca tine, numai ca ea mai are o posibilitate de a se imbogati: isi vinde frumusetea unuia ca tine.

Tu distingi frumusetea, caci altfel nu ai plati pentru ea, insa nu intelegi nici tu si nici ea ca faceti un troc mizerabil cu propriile voastre suflete. Cu siguranta va meritati unul pe altul!

esti sarac sau bogat

Sau faci parte din cei care au uitat cum este sa priveasca lumea in ochi cu demnitate? Fata iti este schimonosita de durere si suferinta? Simti ca nimic nu este corect si te zbati in lipsuri tot mai mari pe zi ce trece? Singura ta speranta pentru un trai mai bun este loteria, chiar daca ceva din tine iti spune ca si aceasta serveste unor interese ce nu sunt ale tale?

Inseamna ca esti sarac. Material vorbind…

Ai muncit de cand te stii. Ai respectat legile lumesti si legile Cerului, dar parca ai alergat mereu contra vantului. Ciudat este ca esti si mai nevoias decat erai acum cativa ani. Inseamna ca mai sunt niste reguli de care tu nu stii, sau cele pe care le respecti sunt facute special ca sa ramai sarac.

Iti aduci aminte ca ai niste prieteni sau mai bine zis aveai niste prieteni, care s-au descurcat mai bine ca tine. Te mai intalnesti uneori cu ei intamplator. Ciudat este ca nici nu te mai saluta. Probabil a trecut timpul si te-ai schimbat foarte mult.

Ai auzit ca ei isi petrec concediile pe insule exotice. Copiii lor fac scoli inalte prin alte tari. Tu te resemnezi cu ce ai, adica foarte putin.

Privesti hulpav la televizor cateva ore pe zi si astepti o stire miraculoasa! Cresterea salariului minim pe economie. Asa ai putea sa-ti permiti macar un concediu. Il meriti, ce naiba…!

Probabil banii au un mister ce nu-l vei putea patrunde niciodata. Nici macar misterul vietii nu l-ai inteles pana acum.

Si te gandesti cu naduf in suflet: “Oare daca imi permiteam sa imi platesc facturile la timp luna de luna, nu ii privam pe prietenii mei de concediile petrecute in insule exotice?” Si ei nici macar nu te mai saluta!

 Asta inseamna ca esti bogat sau sarac?

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat
Sunt , autorul acestui blog
Nu sunt cu nimic mai bun decât tine. Nu sunt mai frumos decât tine. Nu sunt mai bogat decât tine. Încerc doar sa fiu mai conştient.

Fii primul care deschide discutia!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.