Reînvață să iubești…!

Să vorbim puțin despre fostele iubiri. Ele nu trebuie negate…! Alege una la întâmplare! Închide ochii și amintește-ți…

Ți-ai imaginat cândva că nu se va sfârși niciodată și că nimic nu v-ar fi putut atinge. Vă simțeați puternici împreună. Respirați cu aceeași sincronicitate. Mâinile voastre se-mbinau perfect când le atingeați. Vă iubeați cu toată ființa într-o dimensiune în care nu exista timp și spațiu. Totul era suspendat într-o plutire de nedescris…!

Sufletele voastre învățau în fiecare zi să fuzioneze cât mai intim. Era ceva dincolo de atingerea fizică. Vă abandonați unul în brațele celuilalt într-o dulce nepăsare.

Și ce dacă erau unii care vă analizau? De fapt, ei vă invidiau. Voi aveați acea stare specială pe care alții nu au șansa de-a o trăi indiferent câți bani ar fi dispuși să ofere pentru asta.

Iubeați nebunește. Iubeați tot ce era în jurul vostru. Iubeați prin fiecare respirație. Iubeați prin fiecare bătaie a inimii. Zi și noapte trăiați o dulce nebunie. Erați în stare să vă strigați iubirea în piața publică…

Erați atât de îndrăgostiți încât era mult prea mult pentru ființa voastră. Vă doreați să-mpărtășiți tuturor starea aceea.

Unii se uitau ciudat la voi. Nu vă puteau întelege starea de conștiință. Ori nu au cunoscut-o niciodată, ori au cunoscut-o, dar au pierdut-o….!

Ceea ce s-a întâmplat și cu voi acum: ați pierdut-o!

A rămas doar o melodie neterminată. Cu timpul nu vă mai amintiți nicio notă din ea. Ați învățat că iubirea se termină uneori. Ați învățat că dupa acea stare de plutire a urmat o cădere atât de bruscă, încât n-ați apucat să îndreptați picioarele, măcar pentru a atenua șocul.

Ați învățat că nimic nu este perfect. Ați înțeles că nu aveți cum să mângâiați un suflet sfâșiat și că trebuie să trăiți în continuare cu asta…reinvata sa iubesti

Ați învățat în sfârșit că trebuie să treacă un anumit timp pentru a râde, pentru a zâmbi din nou. A trebuit ca după o perioadă, să reînvățați toate astea așa cum un om a reînvățat să meargă după ce a fost țintuit la pat o mare perioadă de timp din pricina unui nenorocit de accident.

Numai că voi nu ați trecut printr-un accident. Ați învățat ce este iubirea. Ați înțeles că suferi cu atât mai mult cu cât ai iubit mai mult.

Ați învățat ce înseamnă contrariile! Ați priceput că dupa zi urmează noaptea. Cum ați fi putut să întelegeți ce este întunericul dacă nu ați cunoscut lumina? Ați învățat că după căldură urmează frigul…

Cum ar putea fi altfel? Nu este experiența cel mai bun învățător? Din păcate, este extrem de exigent. Un învățător care nu cunoaște simplitatea. Un învățător care nu cunoaște naivitatea și mediocritatea. Un învățător intolerant….!

Un pedagog pe care nu-l poți mitui, chiar dacă în conștiința ta, acest gând a prins cândva o mică rădăcină. Calea este directă. Numai așa te poți transforma!

Ați învățat ce mult doare desparțirea. Ați văzut că după iubire urmează ură. Ați înțeles că de fapt celălalt nu vă putea dărui nimic. Ceva din ființa partenerului vă făcea să străluciți. Nu uitați, însă, că nu aveați cum să străluciți dacă-n voi nu exista nicio sclipire…!

Poate ca a fost vina ta, poate celălalt a greșit mai mult…! Ce mai contează acum?

După ceva timp uiți cum au fost toate astea. Te relaxezi, privești înainte și te simți pregătit pentru noi experiențe.

Într-o zi, cunoști pe cineva care începe să rezoneze iar cu sufletul tău. Te simți ușor, începi să iubești…! Acum iubești altfel!

Reînveți să zbori…! Îți schimbi însă stilul de zbor…!

Este bine? Este rău? ESTE și atât!

Trebuie să fugi de experiențe? Dimpotrivă, numai așa crești…

Ai însă mare grijă! Profesorul este extrem de dur!

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

5 comentarii la „Reînvață să iubești…!”

  1. Experiente in iubire mai multe sau mai putine ,mai urate sau mai frumoase avem cu totii .Important este sa invatam ceva din trecutul amoros a.i. sa putem face alegeri potrivite in ceea ce priveste partenerul(a) de viata. Daca la inceput ne bucuram de fiecare sarut ,mangaiere vine timpul cand iti doresti ca erosul sa treaca prin spirit , adica iubim altfel ,pretuim altfel.
    Sa nu ne fie rusine sa iubim ! E cel mai frumos sentiment pe care il putem trai !

  2. Am iubit de trei ori pana acum. Pe prima am pierdut-o pentru ca era prea mica. N-a apucat sa se dezvolte. A doua, s-a dus pentru ca asa a fost scris. El a murit. A fost iubirea vietii mele. Mi-a lasat doi copii, m-a ajutat sa cresc.Am murit si am inviat de multe ori de atunci. Inca o fac in fiecare zi.
    Iubesc si acum! A treia oara. Imi e foarte drag, vreau sa ii respir aerul.Nu mai stiu sa am rabdare. Nu imi e rusine, nu mi-a fost niciodata rusine sa iubesc! Daca iti e rusine, nu iubesti cu toata fiinta. Putine iubiri pana acum, dar…cine stie !!!!!

  3. A fost un vis un vers o mélodie ce n am cîntato poate niciodată !Dar ce anume a fost ce am vrut să fie noi nu vom ştio poate, niciodată…”Ion ………”Dar niciodată ură şi în nici un caz ruşine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart