Ar trebui…!

Ar trebui să ne naștem bătrâni! Să venim pe lume cu un bagaj plin de înțelepciune și cu o experiență care să ne dea siguranța unor alegeri corecte…

Alegerile unei iubiri ce știe doar să crească. Alegerile unei vieți ce ne poate purta prin tot ce ne poate împlini, dar acum, tineri fiind, nu știm să distingem. Iar fiecare zi trăită să ne facă tot mai frumoși, până vom umple lumea cu frumusețe…!

Ar trebui să ne naștem buni! Iar dacă vedem răutate în jur, aceasta să nu ne afecteze, așa cum nuferii nu se murdăresc de mizerie, deși trăiesc în mlaștini pline de noroi. Și atunci, am putea să schimbăm noi răutatea în bunătate, căci vom fi mai mulți și mai puternici.

Ar trebui să ne naștem fericiți! Căci, odată cunoscută această stare, nu vom mai dori să ne întoarcem la o alta, oricât ar încerca meschinii să ne predea suferința…!

Ar trebui să ne naștem cu aripi! Să nu ne oprească nimeni atunci când vrem să cutreierăm lumea-n lung și-n lat. Și acestea să ne crească neîncetat, până vom atinge nemărginirea…

Însă, într-un mod pervers, au unii grijă să ne țină-n temnița banilor. Iar banii, oricât ar fi de mulți, nu pot fi transformați în aripi.

Ar trebui să ne naștem pentru a trăi o mie de ani! Să gustăm din tot ce are Universul să ne ofere. Vom înțelege cât de dulce este libertatea și că este dreptul nostru legitim.

Numai așa ne vom recupera demnitatea care ne-a fost ucisă cu atâta iscusință. Atunci vom avea destul timp pentru a închide înapoi în cutia Pandorei toate relele care se plimbă nestingherite printre noi.

Ar trebui să ne naștem bătrâni…!

A.

Inspirat după Ana Blandiana

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

Un comentariu la „Ar trebui…!”

  1. …dar, țin sa precizez că, cu totii ne naștem „bătrâni, iubitori,buni, fericiții și cu aripi..dar din păcate ne naștem și cu „uitarea”..pentru că acesta e „sensul vieții” să realizăm toate acestea in plan material,singuri, cu doar liberul nostru albitru, conștiința noastră cu evoluția care ne va da aripi.. să ne intoarcem in locul nostru pe care nimeni nu-l ocupă (dacă nu reusesti , locul rămâne gol pe vecie) Ferice de cei,care merita să trăiască in cei 1000 de ani de fericire!cu respect, L

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart