În cât timp se poate construi o relație?

Puterea de a iubi nu constă în ușurința cu care-ți schimbi partenerul, ci în tăria de a merge mai departe peste obstacolele care se ivesc pe drum.

Un bărbat de 90 de ani care aduce flori soției sale în vârstă de 88. Toate astea în ziua în care sărbătoresc 70 de ani de căsnicie. Iată o imagine plină de eleganță. Voi ce credeți despre o astfel de întâmplare? Am văzut o astfel de poveste pe Facebook. Avea mai multe distribuiri decât aprecieri.

Sute de mii de oameni care au dus această poveste mai departe. Asta înseamnă că ne dorim cu toții să trăim în armonie. Armonia este natura noastră!

Nu asta vrem de fapt? O dragoste rămasă neschimbată în lupta cu anii și cu răutățile celor din jur. Și totuși nu vedem astfel de lucruri în fiecare zi…

Deși visăm la o astfel de relație, mulți dintre noi renunțăm cu ușurință la un partener care nu mai corespunde cerințelor noastre. Alegem calea mai ușoară.

Dacă ne gândim puțin ne dăm seama că până și lucrurile care nu au o mare importanță din punct de vedere social au nevoie de foarte multă muncă pentru a fi duse la bun sfârșit.

Dacă privim un tâmplar cât de mult se implică pentru a realiza un simplu obiect de mobilier ne dăm seama că fără determinare nu putem realiza mare lucru.

O melodie simplă poate fi cântată la pian într-un mod impecabil după câțiva ani de studiu. Este adevărat că ar putea fi cântată și mai devreme, dar sunetul va avea sincope. Va fi un sunet tehnic. Un sunet sacadat, deoarece melodia nu va răsuna încă din sufletul artistului, ci va fi doar un zgomot produs de atingerea clapelor pianului.

Dacă pentru o piesă de mobilier și pentru o partitură de pian este nevoie de atâta muncă, de ce…? De ce avem impresia că pentru a construi o relație nu este necesar niciun efort?

Nu ai cum să înțelegi furtunile interioare ale partenerului, nu ai cum să-i înțelegi motivațiile și nu ai cum să-i observi liniștea sufletului dacă nu ești dispus să-l asculți. Trebuie să asculți ce are el cu adevărat de spus atunci când este lângă tine.

Cu cât îl vei asculta cu mai multă atenție, cu atât vei începe să-i percepi vibrațiile și stările interioare. Acestea nu se transmit prin cuvinte, ci se transmit de la inimă la inimă.

Poate mă întrebați în cât timp se poate construi o relație. Eu vă întreb altceva:

Cât timp sunteți dispuși să petreceți lângă un partener pentru a vă construi o relație care să iasă câștigătoare în lupta cu anii și cu răutățile celor din jur?

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart