În depărtare…

Să poți să iubeșți o femeie, deși este departe de tine. Iar acea depărtare să o ajute să vadă faptul că alături de tine nu putea fi ea însăși…

Așa cum alături de ea nu ai fi putut fi nici tu însuți.

Ați fi încercat să vă schimbați unul pe altul în niște marionete care ar fi suferit, dar nu din cauza depărtării ci din cauza unei apropieri care nu le-ar fi adus nimic bun.

Să iubești o femeie, deși este departe de tine! Să îți dai seama că stând lângă ea veți ajunge în scurt timp la discuții care vor scoate în evidență doar partea urâtă din voi. Partea de care fugim cu toții și pe care nu vrem să o recunoaștem niciunul, căci suntem lipsiți de curaj.

Să poți să priveșți pozele unei femei pe care o iubeșți și să vezi în acele imagini puritatea unui suflet care a avut cândva nevoie de tine. Drumurile voastre s-au intersectat căci trebuia să învățați unul de la altul lucruri pe care nu le credeați posibile atunci când erați doar doi străini.

Două suflete rătăcite care și-au găsit pentru câteva momente liniștea. Apoi și-au văzut mai departe de propria evoluție. Dacă ar mai fi stat mult timp împreună ar fi reușit să transforme acea liniște într-un zgomot plin de furie și care nu ar fi avut nimic sfânt. Ar fi fost doar un sunet profan, lipsit de noblețe.

Să ai puterea să asculți melodia care vă ținea lipiți atunci când făceați dragoste… Iar acea melodie să te ajute să o simți din nou în brațele tale. Pe ea, pe femeia care te-a învățat să iubești!

De parcă melodia a fost născută special pentru voi. Pentru a vă învăța ce înseamnă atingerea… Pentru a vă învăța ce dureroasă este despărțirea…

Să ai puterea să accepți că unele lucruri nu pot fi schimbate.

Să ai curajul să înțelegi că nu ești decât un bărbat care a încheiat un capitol din viața lui, chiar dacă nu știe deloc ce titlu i s-ar potrivi acestuia, iar ea, o femeie care-și caută în continuare propria definiție.

Să ai curajul să evoci în amintirile tale momentul în care te-a sărutat pentru ultima dată, iar tu știai acest lucru. Acel moment în care tot universul parcă a complotat împotriva ta, deși tu nu ai vrut decât să fii fericit căci nu ai căutat niciodată averi sau faimă și nici nu ai păcălit pe nimeni doar ca să-ți permiți un ceas mai scump.

Să ai puterea să-ți înțelegi calea și mai ales să recunoști că poți iubi o femeie. Deși este la mare depărtare de tine…

Iar această depărtare să te strângă tare ca o cameră mică și meschină care nu-ți dă voie să faci nicio mișcare.

Și încet încet să accepți faptul că preferi să trăiești așa înghesuit și lipsit de libertate decât să o vezi pe ea, pe femeia pe care o iubești, nefericită!

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

8 comentarii la „În depărtare…”

  1. Scosul partii urate in afara poate fi chiar benefic – la lumina se ofileste uratul ori se vede exact ce e pana la urma.

    Dragostea e ca o rezonanta, potential dar nu intotdeauna armonica.

  2. As vrea sa zic da, dar nu. Cumva de la departare, totul este roz si lipsa de apropiere vine din frici si nesigurante. N-am vazut pe cineva sa faca asta din purul motiv fiindca persoana este mai fericita fara el ci fiindca le este frica.

  3. Luciana Gavrilescu

    Unora le da mana sa spună ca iubesc pe cineva de la depărtare.Dar hai sa ii vedem in acea relație la apropiere, sa le vedem lipsa de implicare , indiferenta, egoismul.Le e mai ușor sa renunțe si apoi sa se plângă ca au fost părăsiți decât sa lupte pentru relație, sa acorde timp si atenție persoanei iubite.Pe undeva chiar se bucura ca au scăpat de responsabilități, își fac de cap fără remușcări si poziția de victima chiar este in avantajul lor, ca se găsesc destule gasculite care sa ii consoleze.

  4. Bună! Traiesc un început de relație la distanță. Pînă în prezent e totul bine .Simt ceva profund care îmi învăluie tot corpul atunci cind ii aud vocea.Un început încrezător.

  5. Nu cred ca la dragostea care implica distanta geografica se refera autorul….eu una am inteles altceva….libertatea…si eu iubesc…el poate…e la un bloc distanta….dar in sufletul meu e liniste si fericire ca pot sa vad si linistea lui si fericirea lui.Sincer, am un sentiment de libertate…constiienta si realista ca nu mi apartine.Distanta la mine se masoara in ani…diferenta si responsabilitati

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart