Nu ne mai furați viitorul!

A fost o perioadă când cei care ne conduceau luptau împotriva sărăciei, nu a oamenilor săraci.

A fost o perioadă când mai credeam cu toţii în bunătate. Şi nu ocoleam pe nimeni dacă ne cerea ajutorul. Acum am devenit surzi la strigătele mute ale celor nevoiaşi.

A fost o perioadă când credeam în justiţie, iar cei care stricau bunul mers al comunităţii, erau izolaţi, căci o societate în care oamenii meschini şi plini de răutate se simt în largul lor, este o societate bolnavă. Acum, oamenii cu adevărat corecţi încep să se îndoiască de drumul pe care l-au ales.

A fost o perioadă în care ierarhiile şi clasele sociale nu erau atât de mult separate unele de altele, căci toţi aveau dreptul la un trăi decent şi nestingherit. Acum, diferenţele au devenit atât de mari între oameni încât cei de sus nici nu mai ştiu ce se întâmplă acolo jos, în agonia celor mai puţin norocoşi. Şi dacă ar şti, oricum nu le-ar păsa…!

A fost o perioadă în care ni se explica în şcoli şi în manuale, ce înseamnă cu adevărat valoarea. Acum, am dat foc acelor cărţi, iar cenuşa hârtiei a zburat atât de departe că nici dacă am vrea s-o mai găsim nu am mai avea nici cea mai mică şansă…!

Am trăit clipe în care oamenii nu erau atât de bolnavi şi de hulpavi după avere. Erau momente în care conştientizam că toţi suntem datori cu o viaţă şi cu o moarte, şi nimeni nu este nemuritor sub soare.

Acum, unii sunt convinşi că-s dumnezei şi întorc legile în funcţie de propriile lor interese. Ei nu ştiu că şi universul are Legi pe care aceștia le ignoră cu desăvârşire. Trebuie să fii extrem de îngâmfat şi de sărac cu duhul ca să faci asta…! Unii numesc asta prostie, dar mie nu mi-au plăcut niciodată cuvintele urâte!

A fost o perioadă când toţi credeam în libertatea de manifestare, în bunătate şi în demnitate…

Trebuie să demonstrăm că mulți dintre noi mai credem încă!

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

3 comentarii la „Nu ne mai furați viitorul!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart