Viaţa este la fel ca mersul pe bicicletă. Ca să-ţi menţii echilibrul, trebuie să pedalezi continuu…

Pe drum începi să cunoşti fel şi fel de oameni care încearcă la fel ca şi tine să-şi menţină un echilibru perfect.

Unii au noroc de biciclete mai sofisticate, iar alţii din contră, pedalează cu echipament rudimentar.

Importantă nu este calitatea materialelor din care este construit vehiculul ci voinţa posesorului de a atinge destinaţia dorită.

Sunt persoane care nu ştiu unde vor să ajungă, deşi pedalează de ani de zile. Ele îmbătrânesc pe bicicletă, fără niciun scop anume…

Unii oameni, din contră, îşi ştiu foarte bine direcţia şi fac tot posibilul să nu se învârtă în cerc. Ei nu se uită niciodată înapoi, căci ştiu că nu mai au de învăţat dintr-un trecut care le-a oferit la momentul oportun o experienţă bine meritată.

În momentul în care aceştia ajung la destinaţie şi-şi ating ţelul, realizează că nu drumul atât de lung a fost important, ci doar ceea ce au învăţat din acel periplu.

Cei mai norocoşi dintre biciclişti, îşi cunosc de-a lungul drumului jumătatea. Asta înseamnă o persoană care este hotărâtă să parcurgă aceeaşi distanţă şi să atingă aceleaşi idealuri.

În acest caz, în doi, drumul nu mai devine aşa de anevoios. În doi, toate peisajele sunt admirate cu fascinaţia unui copil. Toate greutăţile sunt depăşite mai uşor, iar dealurile care sunt atât de dificil de urcat, parcă devin mai drepte…

Este adevărat că nu toată lumea înţelege cât este de important să pedalezi mereu pentru a-ţi menţine echilibrul ideal. Unii se opresc până să ajungă la destinaţie, iar în timp îşi dau seama că a trecut viaţa pe lângă ei, căci bicicleta lor a fost repede luată de persoanele care ştiu exact ce au de făcut.

Indiferent ce tip de călător eşti, răspunsurile care ţi se potrivesc le vei afla doar de la propria ta viaţă.

Iar viaţa este ca şi mersul pe bicicletă. Ca să-i menţii echilibrul, trebuie să nu uiţi să pedalezi…

Continuu!

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart