Pledoarie pentru cultură…!

Nu suntem excepții. Suntem oameni normali care suferim mai mult sau mai puțin anumiți termeni de comparație.

Unii mai orgolioși își doresc să fie apreciați la o valoare mult mai mare decât sunt dispuși să ofere.

Alții se mulțumesc să trăiască fără titluri. Se simt relaxati cu propriul lor loc în societate. Cu toate că pot fi oameni extraordinari.

Să fim bineînțeleși, toți putem fi priviți ca fiind persoane excepționale și de valoare. Depinde cine ne apreciază!

Un tată va fi văzut mereu ca fiind eroul principal pe acest Pământ de către băiețelul lui. Cel puțin până se face mai mare…! Asta se întâmplă indiferent de calitățile reale ale tatălui.

Un mare corupt va fi privit cu evlavie de către un alt mizerabil care speră să câștige niște bani nemunciți, furați de la cei mulți. Fără să-i pese că unii vor rămâne fără cele necesare traiului…!pledoarie pentru cultura

Cel mai mare geniu poate fi jignit cu ușurință de către un idiot. Nu datorită faptului că geniul merită să fie tratat așa ci din cauză că idiotul înțelege prea puțin din această lume, mult prea complexă pentru mintea lui…!

Suntem cu toții clasa de mijloc în ceea ce privește valoarea noastră. Nimeni nu se află în capătul din stânga, așa cum nimeni nu se va afla în capătul din dreapta.

Chiar și geniile sunt fascinate de anumiți indivizi.

Tot ce putem face este să ne dezvoltăm în fiecare zi, iar cea mai bună soluție este lectura!

Trebuie să ne autoeducăm, căci nu o va face nimeni pentru noi. Banii pe care-i vei plăti la fel de fel de școli particulare, nu-ți vor da certitudinea valorii decât dacă-ți dorești și poți cu adevărat să asimilezi informațiile pe care le primești acolo.

Trebuie să învățăm din viața oamenilor care au făcut lumea mai bună. Trebuie să învățăm din viața oamenilor care au refuzat să creadă că sunt simple rotițe al unui sistem îmbâcsit de idei vechi și ruginite.

Trebuie să învățăm de la oamenii care s-au depășit!

Numai așa vom deveni și noi mari. Poate nu vom ajunge genii niciodată, însă nu este nici o problema căci și acești oameni de excepție pot fi tratați cu indiferență de către cei cu frunți tembele.

Cert este că atâta timp cât refuzăm să deschidem câte-o carte, măcar din când în când, vom îngroșa rândurile celor care pot cu ușurință să insulte genii.

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

2 comentarii la „Pledoarie pentru cultură…!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart