Valul iubirii!

Nu-i nimic onorabil în suferință, așa cum nu-i nimic interzis în dragoste și în război.

Unii spun că fără iubire poți trăi, dar fără aer nu ai cum…! Cu ce te-ar ajuta, însă, dacă trăiești ca un cactus în deșert, singur, părăsit și într-o uscăciune care nu-ți oferă decât agonie?

Dacă înțelegi cuvantul “iubire” doar la nivel de definiție, înseamnă că ești un erudit.

Dacă înțelegi însemnătatea termenului “iubire” la nivel artistic, se pare că trăiești fără să crezi în reguli.

Dar dacă tremuri când auzi acest cuvânt, înseamnă că ești îndrăgostit. Și atunci vei înțelege mult mai mult decât scolasticii și artiștii la un loc.

Vei simți acea forță nelimitată care a îndemnat scriitorii și compozitorii să se exprime prin operele care au făcut lumea mai bună. Căci nu războiul, ci arta ne duce la progres…!

Vei înțelege de ce unii savanți și-au pierdut întreaga viață închiși în laboratoare pentru a-ncerca să găsească izotopul iubirii. Și au pierdut-o în zadar, căci iubirea nu poate fi închisă într-o eprubetă! Ea este un val pe care trebuie să te cațeri atunci când vezi că se apropie de tine.

Vei încerca să stai pe coama lui cât mai mult timp. Vei încerca să-ți găsești echilibrul perfect, căci acolo sus pe el trăiești o beție pe care nu ai cum să o descrii în cuvinte. Eu tot încerc s-o fac, fără izbândă…

Îti poți pierde echilibrul într-o secundă, căci valul iubirii dansează pe o melodie doar de el știută.

Iar coborârea este dureroasă. Rămâi cu aer, dar fără pic de iubire…!

Și suferi ca un pește care se zbate pe uscat după ce a trăit și a gustat din imensitatea oceanului.

Și-ți spun din nou, că nu este nimic onorabil în suferință, căci fericirea ți-a fost spălată de apa care forma cândva un val…

…pe care l-ai pierdut!

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

5 comentarii la „Valul iubirii!”

  1. Iubirea e un sentiment ce dureaza peste timp. Iubirea trebuie s-o simti in toata fiinta ta . Ea este unica si e greu sa traiesti cand nu iubesti si nu esti iubit.

  2. SCRIETI ATAT DE FRUMOS INCAT CRED CU ADEVARAT CA SUNTETI O PERSOANA SENSIBILA SI VESNIC INDRAGOSTITA. FERICITA CEA CARE VA STA ALATURI,CINE NU SI-AR DORI UN BARBAT CA DVS??????

    1. DUPA O GREA SUFERINTA AM REUSIT SA MA CATAR PE VALUL IUBIRII.CUM AS PUTEA SA RAMAN ACOLO,SA NU ALUNEC SA TREBUIASCA SA TRAIESC IAR FARA IUBIRE???????? DACA STITI CUM DEZVALUITI-NE SECRETUL ETERNEI FERICIRI. MULTUMESC CA EXISTATI.

  3. Cat de frumoasa este iubirea atunci cand o traiesti! Ajungi sa crezi ca ti se cuvine si uiti sa o pretuiesti…onoarea pleaca o data cu ea tocmai pentru faptul ca iubirea pierduta smulge si o parte din tine. Si te lasa gol…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart