De mi-ar fi spus cineva…!

De mi-ar fi spus cineva cât de greu îmi va fi să respir în propria ţară, mi-aş fi luat avânt pe alte tărâmuri unde aerul este mai curat. Asta pentru că este inspirat şi expirat de oameni ce au o direcţie şi sunt protejati să şi-o respecte!

Aş fi avut doar regretul ce l-a avut Brâncuşi că va fi îngropat in pământ străin, departe de tot ce a iubit. Mai bine aşa, decât regretul că aş putea munci o viaţă pentru bunăstarea altora!

Aş fi scris un volum intitulat “Pe culmile disperării!”, acelaşi nume pe care l-a folosit Emil Cioran înainte să plece pe meleaguri străine…

Aş fi făcut toate astea de m-ar fi avertizat cineva că mă voi învârti în jurul cozii, exact ca un câine debusolat de propria umbră!

de mi-ar fi spus cineva

De mi-ar fi spus cineva că aceleaşi persoane vor fi ovaţionate pentru mentalitatea învechită şi pentru imperiile construite pe nisip, atunci m-aş fi făcut importator de nisip!

Aş fi făcut avere, iar acum nu mi-aş mai fi scris neîmplinirile pe hârtie, ci m-aş fi plimbat în maşini scumpe şi aş fi aruncat bani pe şampanii de lux şi pe lăutari! Aş fi devenit cu usurinţă un model pentru tinerele generaţii.

Nu aş mai fi avut timp să citesc câte o carte, dar aş fi plătit un profesor universitar să-mi scrie memoriile. Şi nu ar fi fost necesar să îl plătesc mult pentru a-i cumpăra demnitatea…doar puţin mai mult decât ar fi câştigat el în puternicul sistem de învăţământ care a oferit un viitor strălucit miilor de tineri ce caută acum cu disperare să înveţe altă limbă…De silă! De nevoie!

De mi-ar fi spus cineva că voi fi obligat să ascult muzică făcută de programatori, să fiu îngrijit de medici ce au stat în timpul facultăţii nemâncaţi şi beţi, să văd înalţi funcţionari şi demnitari ce nu se pot exprima coerent în propria limbă, atunci aş fi ales sa mă nasc surd si orb…!

Numai de mi-ar fi spus cineva!

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

4 comentarii la „De mi-ar fi spus cineva…!”

  1. de la o vreme intradevar timpul trece repede insa inainte trecea mai greu anul sau timpul asta si pentru ca erai copil sau adolescent si nu simteai asta normal acum cand esti adult trecut de fazele de copil si adolescent urmeaza sa lasi in urma trecutul si sa te gandesti foarte serios la viitor ca vrei sau nu asta este trecutul astazi numai reprezinta decat o formalitate sau amintire ca iti amintesti tot timpul si nu ai cum sa uiti niciodata unele amintiri din copilarie adolescenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart