Cine traieste cu adevarat?

Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii;

Moare cate putin cine nu-si schimba existenta; cine nu risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste.

Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru. Moare cate putin cine evita pasiunea, cine prefera negrul pe alb si punctul pe „i” in locul unui vartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa staluceasca, oftatul sa surada si care elibereaza sentimentele inimii.

Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este nefericit in lucrul sau; cine nu risca certul pentru incert pentru a-si indeplini un vis;

Moare cate putin  cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile „responsabile”. Moare cate putin cine nu calatoreste; cine nu citeste; cine nu asculta muzica; cine nu cauta harul din el insusi.

Moare cate putin cine-si distruge dragostea; cine nu se lasa ajutat…Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila si detestand ploaia care nu mai inceteaza sa cada.

Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput; cine nu intreaba de frica sa nu se faca de ras si cine nu raspunde chiar daca cunoaste intrebarea. Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intotdeauna ca „a fi viu” cere un efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira. Doar rabdarea  ne va face sa cucerim o fericire curata. Totul depinde de cum o traim… Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.  Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul. Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie! Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale. Daca va fi sa furi, fura o sarutare. Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica. Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire. Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi…

(dupa Neftalí Ricardo Reyes Basoalto)

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

4 comentarii la „Cine traieste cu adevarat?”

  1. Adevarat, in viata ai nevoie de curaj sa o iei de la capat in fiecare zi, sa nu te lasi „sa mori cate putin” atunci cand simti ca nu mai rezisti. Unii dintre noi am invatat lectia, am devenit mai puternici,mai buni,mai sensibili, mai iubitori si mai doritori de a darui altora iubire in fiecare zi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart