Despre amor si nu numai…

Daca vei avea curiozitatea sa privesti zborul pasarilor, intregul lor ritual de a se deplasa in functie de anotimp, zona si clima, vei intelege cat de natural realizeaza ele totul.

Priveste zborul unui vultur…este atat de gratios. El nu gandeste niciodata ca trebuie sa se trezeasca la o anumita ora, nu-si face planuri pentru nimic. Natura actioneaza prin el atunci cand mananca, atunci cand vaneaza, atunci cand se imperecheaza. El doar urmeaza curentul vietii care curge prin el. Nu se va opune niciodata, nu va tergiversa niciodata. Este un impuls pur, interior care nu tine cont decat de propria esenta.

In natura nu exista dizarmonie, nu exista incordare asa cum exista de multe ori in fiinta umana. In ceea ce priveste senzualitatea, privim totul cu o anumita aversiune, asa cum am fost invatati de catre cei mari atunci cand eram copii. Am invatat sa blamam aceasta energie erotica de catre parinti si profesori.

despre amor si nu numai

Ei nu au stiut sa ne explice de ce trebuie blamata aceasta forta a vietii care exista in noi. Ne-au dictat aceeasi invatatura care si-au insusit-o la randul lor de la ceilalti. Nimeni nu a intrebat de ce este asa. Si daca ar fi intrebat, ce li s-ar fi putut raspunde?

In general avem o  tendinta de aversiune fata de lucrurile pe care nu le cunoastem suficient de bine. Daca incercam sa ne adancim mai mult in analiza si in cautare, iesim din perimetrul care ne da confort si siguranta. Ce vor spune ceilalti? Mai bine sa aprofundeze altcineva decat sa ne arate lumea cu degetul.

La urma urmei, actul erotic este o exprimare mai grosiera a iubirii. De ce ne ascundem de asta? Stim foarte bine cum ne-am nascut… In intreaga natura, ciclurile vietii se realizeaza prin intermediul acestui deosebit de puternic impuls erotic. Priveste un paun cum isi joaca acest preludiu amoros pentru a cuceri femela care il atrage atat de impetuos pentru propagarea speciei. In general, in toate regnurile femela este cea care face alegerea, masculul nu are decat sa isi arate forta, frumusetea sau sa-si puna in valoare anumite atuuri cu care natura l-a inzestrat.

In situatia noastra, lucrurile stau la fel, fara exceptie. Numai ca in cazul barbatilor, acele daruri cu care natura i-a inzestrat, nu prea mai sunt puse in valoare. Acum avem bani cu care putem cumpara masini si haine luxoase cu care putem impresiona femeile, pentru ca la randul lor ele au fost invatate ca luxul este cel mai puternic afrodisiac, iar instinctul de conservare al femeii este mai mare decat al barbatului.

Iar conservarea inseamna siguranta. Iar siguranta inseamna bani, nu? Nu trebuie sa uitam ca un copil are sanse mari de supravietuire decat daca are gene bune de la barbat. Un copil nu devine puternic daca se naste in haine de firma… Natura nu cunoaste asta!

Din pacate, unii barbati nu au de oferit decat bani si masini scumpe, asa cum unele femei nu au de oferit decat placere pur fizica.

 Dar cine suntem noi sa analizam?

A.

Cuvinte pentru femei scrise de un bărbat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart